Nem hiszi el, milyen egyszerűen manipulálhatja az embereket ezzel a pár trükkel

Sok pszichológiai trükk és neuro-lingvisztikus programozási tipp létezik, melyekről könyvek és cikkek millió írtak már. Ezeknek a trükköknek egy része valóban segít a szakembereknek manipulálni másokat, és elkerülni azt, hogy mások becsapják őket. Vajon léteznek olyan trükkök is, melyeket azok is nap mint nap használnak, akik nem szakemberek?


Most teljesen különböző szakmákban dolgozó emberektől tanulhatsz el olyan pszichológiai trükköket, melyeket te is használhatsz, hiszen valóban működnek!

  1. 1 Soha ne kérj mástól valamit olyan mondattal, ami így kezdődik pl.: “Meg tudnád tenni, hogy…?” Ha így teszed fel, a kérdés nagyon elméleti lesz. Például, soha ne kérdezd így: “Fel tudnád hívni a szomszédokat?”, mert az erre kapott igenlő válasz azt fogja jelenteni: “Igen, elméletileg fel tudnám…” Helyette inkább mondd azt: “Légyszíves, hívd fel a szomszédokat.”


  2. 2 Ha azt szeretnéd, hogy valaki kínosan vagy kellemetlenül érezze magát, miközben beszélgetsz vele, bámuld a homloka közepét.

  3. 3 Ha valaki próbál kibújni egy válasz alól, tarts szünetet a beszélgetésben, de közben nézz végig a szemébe. Kényelmetlenül fogja érezni magát, és folytatni fogja a beszélgetést. Valószínűleg több részletet vagy akár a teljes igazságot is elárulja majd, mert úgy érzi, azzal, hogy folyamatosan a szemébe nézel, te már úgy is tudod az igazat.


  4. 4 Ha valakivel kapcsolatot akarsz kialakítani, pl. a munkahelyeden, csak kérd meg, hogy mondjon vagy magyarázzon el valamit, amit egyébként már tudsz. Ez teljesen megváltoztatja majd a hozzád való viszonyulását.

  5. 5 Ha kérdezel valamit, és közben finoman bólogatsz, valószínűleg igenlő választ fogsz kapni. Légy óvatos, ezt a trükköt sok étteremben alkalmazzák, hogy rábírják a vendégeket, hogy többet fogyasszanak.

  6. 6 Ha valaki nagyon koncentrál a munkájára, pl. egy komoly telefonbeszélgetés közben van, nyújtsd feléje a kezed, és ő oda fogja adni neked, ami éppen a kezében van. Valószínűleg később nem fog emlékezni erre. Ez a trükk visszafelé is működik, te is bármit odaadhatsz neki, nem is fogja észrevenni.

  7. 7 Egyszerűen megmondhatod valakinek, hogy valamit biztosan nem fog tudni megcsinálni. Mindent meg fog próbálni, hogy bebizonyítsa, hogy tévedtél.


  8. 8 Ha egy beszélgetés alatt egy kicsit elkezdesz bólogatni, a személy, akivel beszélsz, jobban oda fog figyelni a szavaidra anélkül, hogy tudná, miért.

  9. 9 Ha nagyjából tetszik egy ajánlat, amit kaptál, de szeretnél kialkudni még többet, tégy úgy, mintha kissé csalódott lennél. Ez a trükk nagyon jól működik, amikor alacsonyabb árat vagy magasabb fizetést szeretnél elérni.

  10. 10 Amikor az ébresztőórád megszólal, kelj fel egy pillanatra, szorítsd ökölbe a kezed, és kiáltsd: “Igen!” Mint egy focista, mikor gólt lő. Furcsának tűnhet, de ettől felfrissülsz, és könnyebben tudsz felkelni.


Tetszett? Érdekes volt? Oszd meg másokkal is. 😉 Köszönjük! 🙏

Mi a reakciód a tartalomra?

Szomorú Szomorú
1
Szomorú
Cuki Cuki
4
Cuki
Ötletes Ötletes
56
Ötletes
Vicces Vicces
3
Vicces
Imádom Imádom
4
Imádom
Menő Menő
9
Menő
Érdekes Érdekes
33
Érdekes
WTF WTF
22
WTF
Mit szeretnél feltölteni?
Személyes Kvíz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia kvíz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Szavazás
Voting to make decisions or determine opinions
Történet
Formatted Text with Embeds and Visuals
Lista
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Nyitott lista
Submit your own item and vote up for the best submission
Rangsorolt lista
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Videó
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Kép
JPG, JPEG vagy PNG
Gif
GIF format