Egy pszichoterapeuta filozófiai mini-történeteket ír egy lányról, akiben minden nő felismeri önmagát

Ahogy a híres költőnő, Dorothy Parker is mondta: „ha egy férfi értené, hogy mit gondol egy nő, akkor sem hinné el”. Aglaia Dateshidze, orosz pszichoterapeuta ennek ellenére mégis megpróbálta papírra vetni a női gondolkodást, és filozófiai minitörténeteken keresztül bemutatni annak működését. Az így született ismeretlen lányról szóló fiktív történetek pedig már csak azért is zseniálisak, mert minden nő megtalálja bennük önmagát.


 1. 1

  Volt egyszer egy lány. Arról álmodott, hogy táncosnő lesz, de túl lassan haladt a célja felé, mert lusta volt. Minden reggel 6-kor kelt, hogy reggelit készítsen a gyerekeknek, elvigye őket az óvodába, elmosogasson, bevásároljon, vacsorát főzzön, közben kicsit dolgozzon, majd házi feladatot ellenőrizzen és lefekvés előtt meghallgassa a férjét, hogy elmesélje, milyen volt a napja. Éjjelente az ágyban fekve bánkódott, amiért sohasem tudott táncolni. Lusta volt, mint mondják!

 2. 2

  Volt egyszer két lány. Az egyiknek méregdrága ruhája volt, amit egy közeli márkás boltban vásárolt magának. A másik lánynak egy saját maga által kötött ruhája volt, ez azonban tökéletesen illeszkedett a testére, hiszen szó szerint magára lett szabva. Az első lány úgy gondolta, hogy a személyre szabott ruha túlságosan szemérmetlenül néz ki, hiszen a kelleténél jobban kihangsúlyozza a lány idomait. A másik lány eközben az erkélyen állt, hallgatta a tengert és a Holdat nézte.

 3. 3

  Volt egyszer egy lány. Nagyon szűk belső világgal rendelkezett, aminek olyan keskeny volt a bejárata, hogy csak akkor fértek be rajta az emberek, ha levágták a kezeiket, a lábaikat és néha a fejüket is. A lány azonban egy nap el akart repíteni valakit ebbe a belső világba és megmutatni ennek a bizonyos személynek mindenét, ez a személy azonban roppant unalmasnak találta. A lány által alkotott belső világban ugyanis az emberek szótlanul ültek, csak nézték egymást, némelyiküknek pedig még feje sem volt.

 4. 4


  Volt egyszer egy lány. Nem volt szégyenérzete, sem bűntudata, sem pedig lelkiismerete. Minden mása viszont igen.

 5. 5

  Volt egyszer egy lány. Azt gondolta, hogy ő uralja a világot. De egyszer kiderült, hogy tévedésben él és valójában csak próbálja kontrollálni azt, ami nem is tőle függ.

 6. 6

  Volt egyszer egy lány. Senki sem játszott ezzel a lánnyal. A lány nagyon ideges volt másokra, míg észre nem vette, hogy tulajdonképpen nem mások nem játszanak vele, hanem ő nem játszik másokkal. Ekkor elkezdte.

 7. 7

  Volt egyszer egy lány. Egyfolytában menekült a depresszió elől. Munkából-munkába, onnan a sportba, tanulásba, férfiakba. De egyszer a menekülés közben megcsúszott és hosszú időre depresszióba esett. Csak feküdt ott és pihent, de viszont amikor felkelt, minden megváltozott. Többé nem futott a depresszió elől, megtanult csendben, emelt fejjel szembenézni a problémákkal és többé senki sem tudta befolyásolni őt.

 8. 8


  Volt egyszer egy lány. Azt hitte, hogy a boldog család, a siker, a pillangók, a virágok felé rohan. De egy nap kiderült, hogy csak rohan.

 9. 9

  Volt egyszer egy lány. Egy nap a lány belefáradt abba, amit csinált. Csak ült és gondolkodott, hogy mi tévő legyen. De az egyetlen, ami eszébe jutott, az a semmi. Úgyhogy semmit sem csinált.

 10. 10

  Volt egyszer egy lány. Egy nap azt mondták ennek a lánynak, hogy egy bolond és nincs rendben az agya, ezért elküldték őt az igazi nőkhöz, hogy majd ők kezelésbe veszik őt.

  De az első „igazi nő” nagyon elfoglalt volt, nem volt ideje a lányra. A második „igazi nő” egész nap a fürdőkádban lustálkodott, szemét sem fordította a lányra. A harmadik „igazi nő” egész nap tarantellát táncolt és nevetett.

  „Ezek is bolondok, nincs rendben az agyuk” – gondolta a lány, majd megnyugodott.


Érdekes volt? Oszd meg a barátaiddal!

Mi a reakciód a tartalomra?

Szomorú Szomorú
6
Szomorú
Cuki Cuki
1
Cuki
Ötletes Ötletes
4
Ötletes
Vicces Vicces
3
Vicces
Imádom Imádom
11
Imádom
Menő Menő
1
Menő
Érdekes Érdekes
23
Érdekes
WTF WTF
20
WTF
Mit szeretnél feltölteni?
Személyes Kvíz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia kvíz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Szavazás
Voting to make decisions or determine opinions
Történet
Formatted Text with Embeds and Visuals
Lista
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Nyitott lista
Submit your own item and vote up for the best submission
Rangsorolt lista
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Videó
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Kép
JPG, JPEG vagy PNG
Gif
GIF format