Egy hetet töltöttem Japánban és most megmutatom, hogy miért ez a legjobb hely a Földön

A Pikabu közösségi oldal ,,uzniko” álnév mögé rejtőző felhasználója hátára vette a világot és úgy döntött, hogy egy hét napos utazás során felfedezi Japánt, amiről már korábban is számtalan pozitívumot olvasott az interneten. Uzniko-t lenyűgözték az ott tapasztalt és átélt élmények, ezért egy élménybeszámoló keretén belül megosztotta a nagyvilággal, hogy mik azok a parányi, de mégis lényeges apróságok, ami miatt Japán a legcsodálatosabb hely a Földön.

  1. 1 Japánban a benzinkutak töltőpisztolyai felülről lógnak, így teljesen mindegy, hogy az autónk jobb vagy baloldalán van a tanknyílás, mindkét oldalon könnyedén tudjuk használni a felülről lógó pisztolyokat.


  2. 2 Egy szállodai lift, ahol a nem lehet gombokat nyomkodni, csak egyszerűen hozzáérintjük a szobához kapott kártyát a leolvasó panelhez, és a lift azonnal a kívánt emeletre szállít bennünket.


  3. 3 Nem számít a 10-20 centis hó, az emberek még ilyen időben is szívesen kerékpároznak a munkahelyükre, ahol egyébként ki sem kötik azokat, mert nem kell tartani attól, hogy bárki is ellopná a bicikliket.


  4. 4 Az italautomaták teljesen behálózzák a nagyvárosokat, sok esetben például a szabad ég alatt helyezik el őket a parkok és terek közvetlen közelében.


  5. 5 Nem mellesleg pedig szinte mindennek létezik automatából vásárolható változata, mely így a boltok nyitva tartásától függetlenül éjjel-nappal elérhető.


  6. 6 Ideiglenesen kihelyezett útszóró só tároló, ahonnan bárki kivehet egy zsákkal, ha úgy ítéli meg, ha úgy ítéli meg, hogy túl csúszós vagy nem biztonságos a járda, ahol közlekedik.Ideiglenesen kihelyezett útszóró só tároló, ahonnan bárki kivehet egy zsákkal, ha úgy ítéli meg, ha úgy ítéli meg, hogy túl csúszós vagy nem biztonságos a járda, ahol közlekedik.


  7. 7 Mivel az utcák túlzsúfoltak, ezért nem ritka, hogy a lakóépületek parkolója a házak tetején helyezkedik el.


  8. 8 Egy nagyvárosban, ahol 40-50 emeletes házak is vannak, nem számít túl nagy kunsztnak egy óriáskerék, hiszen nem sok mindent látni róla. Na de ha az óriáskerék az egyik ilyen toronyház tetején helyezkedik el…úgy azért mindjárt más.


  9. 9 Egy ivókút, amin két csap is található. Az alsó csappal a cipőnket tisztíthatjuk vagy éppen a háziállatainkat itathatjuk.


  10. 10 Utastájékoztató egy japán repülőtéren, ahol sok más egyéb repülőgép mellett a Csillagok háborújából ismert Ezeréves sólyommal is megismerkedhetünk. Mi lehet még, amit nem tudunk a japán légi közlekedésről?! 😀Mi a reakciód?

Szomorú Szomorú
8
Szomorú
Cuki Cuki
9
Cuki
Ötletes Ötletes
131
Ötletes
Vicces Vicces
17
Vicces
Imádom Imádom
22
Imádom
LOL LOL
12
LOL
Menő Menő
30
Menő
Érdekes Érdekes
62
Érdekes
WTF WTF
17
WTF
Mit szeretnél feltölteni?
Személyes Kvíz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia kvíz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Szavazás
Voting to make decisions or determine opinions
Történet
Formatted Text with Embeds and Visuals
Lista
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Nyitott lista
Submit your own item and vote up for the best submission
Rangsorolt lista
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Videó
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Kép
JPG, JPEG vagy PNG
Gif
GIF format