21 a képzelet határait feszegető tény a nagyvilágból, ami akármilyen hihetetlen, mégis igaz

Előfordult már veled, hogy valaki mesélt neked valamit, és te képtelen voltál elhinni azt? Egyszerűen úgy gondoltad, hogy ilyen dolog nem létezik, és be akartad bizonyítani, hogy ez bizony nem igaz, és előkaptad a mobilod, hogy rákeress az igazságra. És akkor megdöbbenve tapasztaltad, hogy tévedtél: valóban igaz, amit hallottál! Most is hasonlóképpen fogsz érezni, ugyanis a következő tényeket elsőre nagyon nehéz elhinni, pedig egytől egyig valósak! Gondoltad volna? :)


287 megosztás
  1. 1 A tigriseknek nem csak a szőrük csíkos, de a bőrük is. Ha pedig már itt tartunk: nincs két egyforma mintával rendelkező tigris a világon, mindegyik példány csíkozása egyedi.


  2. 2 2012-ben egy ázsiai nő az izlandi utazása során önkéntesen csatlakozott egy, eltűnt nőt kereső csoporthoz. Egy egész éjszakán át tartó keresgélés után kiderült, hogy igazából ő volt a keresett személy, és az eltűnését a családtagjai jelentették a rendőrségnek, miután nem tudták elérni telefonon.


  3. 3 Az emberi nyelv mintája éppen olyan egyedi, mint az ujjlenyomatoké.


  4. 4 Ha nagy távolságot teszünk meg repülőgéppel, akkor a repülésünk útvonala, még véletlenül sem úgy néz ki, mint ahogy azt mi gondolnánk. Egyrészt azért, mert a kétdimenziós térképen rajzolt egyenes vonal semmiképp sem fedi a háromdimenziós Földgömbön rajzolt egyenest, másrészt azért, mert repülés közben is folyamatosan forog a Föld a saját tengelye körül.


  5. 5 Hogy lehet az, hogy az Egyesült Királyság egyik pontjából átlátni Afrikába?! A válasz egyszerű: Gibraltár ugyanis egy brit tengerentúli terület, mely ugyan Spanyolország alatt található, ám mégis az Egyesült Királyság része. Gibraltár legdélibb pontjából pedig gond nélkül látni lehet Afrikát.


    hirdetés

  6. 6 Számos feltételezés létezik arra, hogy miért is álmodunk alvás közben. Egyes feltételezések szerint a fizikai fejlődésünket segítik, mások szerint a memóriánk és a testi funkcióink helyreállításában van szerepük, ám ezek pusztán feltételezések, amelyekre egyelőre nincs bizonyíték.


  7. 7 Az avokádó az egyik legmérgezőbb gyümölcs a Földön. A magja, a levelei, az éretlen termése és a szára is egyaránt mérgezőek. Legnagyobb veszélyt az állatvilágra, azon belül is főként a madarakra jelent. Ettől függetlenül nekünk embereknek az érett avokádó fogyasztása teljesen biztonságos.


hirdetés

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal. 🥺 Köszönjük! 🙏

287 megosztás

Szólj hozzá!

Reagálj a bejegyzésre emojival!

Szomorú Szomorú
4
Szomorú
Cuki Cuki
3
Cuki
Ötletes Ötletes
17
Ötletes
Vicces Vicces
2
Vicces
Imádom Imádom
5
Imádom
Menő Menő
6
Menő
Érdekes Érdekes
70
Érdekes
WTF WTF
17
WTF
Mit szeretnél feltölteni?
Személyes Kvíz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia kvíz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Szavazás
Voting to make decisions or determine opinions
Történet
Formatted Text with Embeds and Visuals
Lista
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Nyitott lista
Submit your own item and vote up for the best submission
Rangsorolt lista
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Videó
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Kép
JPG, JPEG vagy PNG
Gif
GIF format