18 tény a macskákról, ami után még jobban fogod szeretni ezeket az apró szőrcsomókat

Mindannyian imádjuk a macskákat és nem véletlenül, hiszen csodálatos állatok. Meglehet persze, hogy nem olyan szófogadók, mint a kutyusok, és néha kissé talán önfejűek, de mindig képesek lenyűgözni és ámulatba ejteni bennünket. Az alábbi listán épp ezért 18 izgalmas tényt gyűjtöttünk össze velük kapcsolatban, melyek láttán valószínűleg Te is egészen más szemmel tekintesz majd ezekre az apró, doromboló szőrcsomókra.


  1. 1 A macskák életük kétharmadát alvással töltik. Ez azt jelenti, hogy egy például 9 éves macska mindössze 3 évet töltött ébren az életéből.


  2. 2 Kutatások kimutatták, hogy a macskák agya biológiailag sokkal jobban hasonlít az emberi agyhoz, mint például a kutyáké. Az érzelmekért felelős agyi területek ugyanakkora területet foglalnak el az agyukban, mint a miénkben.


  3. 3 A ma élő legnagyobb macskafajta a liger. (oroszlán és tigris keveréke) Hossza a 4 métert is elérheti, súlya pedig a 300 kilogrammot is meghaladhatja. A képen látható Herkules névre hallgató liger egyébként 420 kilogrammot nyom.


  4. 4 A legkisebb termetű macskafajta pedig a feketelábú macska. Ennek a fajtának a kifejlett példányának hossza kevesebb, mint 50 centiméter, súlya pedig alig haladja megy az 1 kilogrammot.


  5. 5 A briteknél és az ausztráloknál a szerencse jelének tartják a fekete macskával történő találkozást, míg Észak-Amerikában és Európában a balszerencse jeleként tartják számon.


  6. 6 A világ legnépszerűbb macskafajtái a perzsamacska, a maine coon és a sziámi.


  7. 7 Létezik egy macskafajta, ami imádja a vizet. Ez pedig nem más, mint a „török van” nevezetű fajta. (tényleg ez a neve) A török van macskák szőre vízhatlan védőréteget képez a testükön, feltehetőleg ezért vannak oda annyira a lubickolásért.


  8. 8 A moszkvai holland nagykövetség személyzete észrevette, hogy az épületben található sziámi macskák valamilyen oknál fogva gyakran kaparják a falat. Mikor jobban megvizsgálták a macskák által kapart területeket kiderült, hogy orosz kém lehallgató egységek voltak a falakba rejtve.


  9. 9 Egyes macskák bármilyen távolságból képesek lennének hazatalálni, ezt a képességet pedig „psi-trailing”-nek nevezik. A szakértők szerint a macskák a napfény beesési szögét használják amolyan „iránytűként”, és ennek köszönhető az, hogy bárhonnan képesek visszatalálni eredeti otthonukba.


  10. 10 A világ legidősebb macskája "Creme Puff" névre hallgatott, és 38 éves korában hunyt el.Tetszett? Érdekes volt? Oszd meg másokkal is. 😉 Köszönjük! 🙏

Mi a reakciód a tartalomra?

Szomorú Szomorú
2
Szomorú
Cuki Cuki
39
Cuki
Ötletes Ötletes
2
Ötletes
Vicces Vicces
4
Vicces
Imádom Imádom
19
Imádom
Menő Menő
0
Menő
Érdekes Érdekes
9
Érdekes
WTF WTF
3
WTF
Mit szeretnél feltölteni?
Személyes Kvíz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia kvíz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Szavazás
Voting to make decisions or determine opinions
Történet
Formatted Text with Embeds and Visuals
Lista
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Nyitott lista
Submit your own item and vote up for the best submission
Rangsorolt lista
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Videó
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Kép
JPG, JPEG vagy PNG
Gif
GIF format