16 érdekesség, amit nem tudtál az Életrevalók c. filmről

A film alapvetőn egy arisztokrata férfi és egy algériai bevándorló rögösen induló barátságáról szól. Philippe Pozzo di Borgo egy baleset miatt kerekesszékbe került, majd rá 3 évre felesége elhunyt rákban, így kellett neki valaki, aki tudja segíteni a mindennapjaiban. A rengeteg jelentkező közül Abdel Sellou-ra esett a választása, aki csupán csak azért ment el, hogy munkát vállaljon és ne veszítse el a francia vízumát. A barátságuk története rendkívül megható, ahogy megnyílnak egymásnak és a rang és vagyonbeli különbségek ellenére is jó barátok lesznek.


Share via
327 megosztás
 1. 1 Olivier Nakache és Éric Toledano, a film rendezői egy dokumentumfilmből szereztek tudomást erről a különleges barátságról, így a film valós történeten alapul.


 2. 2 Philippe így nyilatkozott egyszer Abdel-ről: Szemtelen, provokatív és spontán. Pont ilyen emberre volt szükségem, aki kiránt a gödörből, mert depressziós voltam. Az sem érdekelt, hogy börtönben volt, a lehető legjobb választás volt. Azóta megtanultam élvezni az életet.


 3. 3 A filmben a milliomosnak ugyanaz a neve mint a valóságban, de Abdel helyett Szenegálból jelentkezett az állásra Driss. A rendezők direkt változtattak a karakteren, ami megdobta a film népszerűségét.

  hirdetés

 4. 4 A rendezők már dolgoztak együtt Omar Sy-al és már azelőtt megkapta a forgatókönyvet és a szerepet, mielőtt az kész lett volna.


 5. 5 Omar Sy karaktere megegyezik a filmbeli karakterével, mivel ő sem született gazdag családba. Szülei Nyugat- Afrikából vándoroltak Párizsba és a szegény negyedben nőtt fel. Omarnak 7 testvére volt.

 6. 6 Omar egyik kedvence a film, amiben játszott. A története, az emberi kapcsolatok és a jóság időről időre lenyűgözi. Philippe is úgy gondolja, hogy Driss azért volt jó választás, mert nem a fogyatékos ember látja benne, hanem egy egészséges barátot.


 7. 7 Azért, hogy minél hitelesebb legyen Omar által eljátszott karakter, ezért kemény diétába kezdett. Mivel Driss nemrég szabadult a börtönből, így nem lehetett sem edzett, sem molettebb.

 8. 8 Philippe szerepét Francois Cluzet játszotta el, aki élete egyik legnagyobb kihívásának tekintette. Egy bénult üzletember eljátszása rendkívül nehéz feladat volt számára, de csodás munkát végzett.

 9. 9 Első alkalommal mikor Driss találkozott Philippe-vel rendkívül ideges volt, ezt a rendezők direkt akarták így, hogy jól ábrázolja a mozgó és a nem mozgó ember közti különbséget.


 10. 10 Alapvetően nem mindent tudtak bemutatni a filmben a rendezők, mert ahhoz ez a 1,5 óra rendkívül kevés. De amit tudtak, azt megmutatták a nézőknek. Voltak bizonyos poénok, amiket szánt szándékkal nem raktak vászonra.

 11. 11 Nagyon sok csínytevében vettek részt a valóságban is, és azért ezek nem kerültek bemutatásra.

  hirdetés

 12. 12 Volt egy rész, ahol versenyeztek, és a büntetés elkerülése érdekében Philippe epilepsziás rohamot színlelt, ami által megúszták a gyorshajtás miatti büntetést. A rendőrök pedig tovább engedték őket.


 13. 13 A film végén láthatjuk a valódi “szereplőket”. Amikor mindketten megtalálták a lelkitársaikat, elváltak útjaik. Habár ritkábban, de máig találkoznak.

 14. 14 Philippe írt egy második könyvet is, Második szél címmel, ami Abdellel való kapcsolatáról szól.


 15. 15 Mielőtt a rendezők nekiláttak volna a filmnek, Marokkóba utaztak Philippe-hez, hogy minél hitelesebb információkhoz jussanak. A milliomos nagyon részletesen mesélt életéről, és Abdel való megismerkedésükről.


 16. 16 Philippe ragaszkodott ahhoz, hogy semmiképen se drámaként mutassák be életet, hanem komédiaként. Másképp nem is adta meg a jogot a film készítéséhez. A rendezők egyébként elmondták, hogy a film elkészülte után rengeteg köszönő levelet kaptak a kerekesszékben ülő emberektől.Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal. 🥺 Köszönjük! 🙏

Share via
327 megosztás

Szólj hozzá!

Reagálj a bejegyzésre emojival!

Szomorú Szomorú
0
Szomorú
Cuki Cuki
1
Cuki
Ötletes Ötletes
0
Ötletes
Vicces Vicces
0
Vicces
Imádom Imádom
10
Imádom
Menő Menő
1
Menő
Érdekes Érdekes
1
Érdekes
WTF WTF
1
WTF
Mit szeretnél feltölteni?
Személyes Kvíz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia kvíz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Szavazás
Voting to make decisions or determine opinions
Történet
Formatted Text with Embeds and Visuals
Lista
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Nyitott lista
Submit your own item and vote up for the best submission
Rangsorolt lista
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Videó
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Kép
JPG, JPEG vagy PNG
Gif
GIF format