15 megdöbbentő szobor, ami már szinte teljesen elszakad a valóságtól

A modern szobrászat jóval többet foglal magába puszta kőből, fémből vagy más anyagokból előállított szobroknál. A mai művészek által létrehozott remekművek különleges üzeneteket foglalnak magukba nem beszélve arról, hogy egyedi megoldások útján próbálják létrehozni a legcsodálatosabb szobrokat. A világban számos olyan hely van, ahova egyedi alkotásokat állítottak ki, hogy egy egész világ meg tudja csodálni őket.


Share via
168 megosztás
  1. 1 A Velencei Biennálé egyik szobra Lorenzo Quinn alkotása. A két hatalmas kéz a Grand Canalból emelkedik ki, és próbálja megmenteni Velencét a süllyedéstől. Az alkotás célja felhívni a figyelmet a klímaváltozás problémájára.


  2. 2 Egy másik munka Lorenzo Quinntől a Természet ereje nevet viselő alkotás. A gravitációnak ellentmondó sorozat minden tagja egy nőt ábrázol, aki a Földet egy darab ruhában tartva forog.


  3. 3 Az Utazók életnagyságú bronz szobrok Bruno Catalano alkotásában. A figurák testének nagy része hiányzik, mintha lassan eltűnnének.


    hirdetés

  4. 4 Az Átjáró Jerzy Kalina alkotása, egy hihetetlen, 14 szoborból álló installáció a lengyelországi Wroclaw-ban. A központi figura egy nő, akit körbevesznek a családtagjai, némelyik a földből emelkedik ki.


  5. 5 Az Ismeretlen hivatalnok vagy az Ismeretlen bürokrata nevet viselő szobrot Magnus Tomasson készítette. Azonnal odakapja a szemet ez a különleges alkotás, ami Reykjavíkban, Izlandon található.


  6. 6 A Fák szíve nevet viselő sorozat szobrait Jaume Plensa készítette. A világ különböző városaiban láthatók az életnagyságúnál kicsit nagyobb bronz figurák, melyek kezeikkel és lábaikkal egy fát fonnak körbe. Hát nem szürreális?


  7. 7 A Kelpie-k Falkirkben, Skóciában láthatók, ezek a világ legnagyobb lovas szobrai. Éjjel, amikor kivilágítják őket, még lenyűgözőbb látványt nyújtanak.


  8. 8 A Wei Wang által készített óriási, a Gyaloglás nevet viselő szobor Ausztráliában, Bondiban a Szobrok a Tengernél elnevezésű fesztiválon.


hirdetés

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal. 🥺 Köszönjük! 🙏

Share via
168 megosztás

Szólj hozzá!

Reagálj a bejegyzésre emojival!

Szomorú Szomorú
1
Szomorú
Cuki Cuki
1
Cuki
Ötletes Ötletes
11
Ötletes
Vicces Vicces
1
Vicces
Imádom Imádom
0
Imádom
Menő Menő
5
Menő
Érdekes Érdekes
3
Érdekes
WTF WTF
2
WTF
Mit szeretnél feltölteni?
Személyes Kvíz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia kvíz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Szavazás
Voting to make decisions or determine opinions
Történet
Formatted Text with Embeds and Visuals
Lista
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Nyitott lista
Submit your own item and vote up for the best submission
Rangsorolt lista
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Videó
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Kép
JPG, JPEG vagy PNG
Gif
GIF format