15 elterjedt tévhit, aminek az égvilágon semmi köze a valósághoz

Mint feltűnt, sokat foglalkozunk a tévhitekkel, és azok valódiságának feltárásával, hiszen ezeknek a téves információknak a leleplezése nem csak rengeteg érdekességet tartogat a számunkra, de szórakoztató is! Na meg, ki szereti becsapva vagy butának érezi magát? Hát mi nem! 🙂

Úgyhogy elhoztunk nektek pár újabb tévhitet, amiket most leleplezünk és végre újabb érdekes tényekről tudjuk meg az igazságot! 🤗

 1. 1 A Vikingek szarvakkal díszített sisakot viseltek.


  Ez a tévhit valahonnan a 19. századból ered, hiszen az akkori művészek erőszeretettel ábrázolták a vikingetet szarvakkal díszített sisakban. Persze tévesen.

 2. 2 A fekete lyukak olyan lyukak az űrben, amik mindent elnyelnek.


  Az elnevezés ugyan téves, hiszen az űrben található feketelyukak sokkal inkább hasonlítanak a körülöttük lévő bolygókra, azzal a különbséggel, hogy ezeknek az égitesteknek olyan hatalmas a gravitációjuk, hogy mindent magukhoz vonzanak.

 3. 3 Este 6 után nem szabad étkezni, ha sikeres diétát akarsz.


  Ha súlyveszteségről beszélünk, egyáltalán nem számít, hogy melyik napszakban fogyasztjuk el az ételünket. A sikeres fogyás titka az ételek kalóriatartamában rejlik!

 4. 4 Nyáron azért van melegebb, mert a Föld közelebb áll a Naphoz, télen pedig azért van hidegebb, mert távolabb vannak egymástól.


  Mint már rájöttetek, nem a Nap és a Föld közötti távolság befolyásolja az időjárást, hanem a tengelyferdeség. Ez alatt a fogalom alatt pedig annyit értünk, hogy a Föld keringése közben a napsugarak beesési szöge változik, így felmelegedési különbségek jönnek létre, amely következtében alakultak ki az évszakok és azok váltakozása.

 5. 5 A nyers zöldségekben sokkal több a vitamin, mint a főtt társaikban.


  Ez az állítás nem teljesen helytálló, ugyanis vannak olyan zöldségek, melyeknek sokkal hatékonyabb az ásványi anyag felszívódása főzés után, mint például a cékla, a paradicsom, a sárgarépa vagy a burgonya.

 6. 6 Ha varangyot veszel a kezedbe, szemölcsös leszel.


  Az emberi szemölcsöket a humán papillóma vírus (HPV) okozza, melyet csak emberek terjeszthetnek egymást közt, így nyilvánvalóan kizárhatjuk, hogy egy varangytól, vagy bármely más állattól ilyen fertőzést elkapjunk.

 7. 7 Az egészséges fogak színe hófehér.


  Mindenki hófehér fogakra vágyik, pedig fogaink természetes színe inkább sárgás, mintsem vakító fehér. Az ilyen fogak sokkal inkább utalnak valamilyen betegségre, mint például a kálcium hiány.

 8. 8 Ha légüres térbe kerülnénk, "felrobbannánk".


  Ez a népszerű jelenet Hollywood-ból ered, illetve a filmjeiből, melyekben ha az emberek felszerelés nélkül jutottak ki az űrbe, felrobbantak. Ám ebben semmifajta igazság nincs, hiszen egy légüres térben az egyetlen ellenségünk az oxigén hiánya, melytől pár perc alatt megfulladnánk.


Mi a reakciód?

Szomorú Szomorú
14
Szomorú
Cuki Cuki
13
Cuki
Ötletes Ötletes
6
Ötletes
Vicces Vicces
5
Vicces
Imádom Imádom
17
Imádom
LOL LOL
18
LOL
Menő Menő
14
Menő
Érdekes Érdekes
56
Érdekes
WTF WTF
19
WTF
Mit szeretnél feltölteni?
Személyes Kvíz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia kvíz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Szavazás
Voting to make decisions or determine opinions
Történet
Formatted Text with Embeds and Visuals
Lista
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Nyitott lista
Submit your own item and vote up for the best submission
Rangsorolt lista
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Videó
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Kép
JPG, JPEG vagy PNG
Gif
GIF format