14 elképesztő hely a mi kis bolygónkról, amiről el sem hinnéd, hogy valóban létezik

Kalandorként imádok utazgatni, mert imádom a világot és a rajta rejlő érdekes és csodás helyeket, amelyeket utazásaim során megismerhetek. Azonban vannak olyan helyek, melyekről szinte el sem tudja hinni az ember, hogy valójában létezik, annyira megdöbbentő és furcsa.


Share via
101 megosztás

Összeszedtük nektek a legfurcsább és legkülönlegesebb helyeket, melyeket látva talán bennetek is életre kel az "igazi kalandor". 🙂

 1. 1 Egy hatalmas rózsaszín nyúl, ami még az űrből is látszik.


  A bécsi művészeti csoport által készített 61 méter hosszú és 6 méter magas nyúl az olaszországi Piedmont régió egyik dombján található. 2005-ben állították fel, és a tervek szerint 2025-ig maradt volna, de 2016-ban erősen megrongálódott, amikor a túrázók sorra úgy döntöttek, hogy megmásszák az alkotást.

 2. 2 A föld, ami senkinek sem kellett.


  Ahogy a Hala’ib-háromszögért folytatott területi vitának, úgy ennek a sivatagi résznek a problémája is régi térképekhez köthető. Egyiptom az 1899-ben elfogadott határokat (a brit gyarmatbirodalom alkotta meg Szudán és Egyiptom határainak kijelölésére) veszi figyelembe területének meghatározásakor, Szudán pedig az 1902-ben kiadottat (szintén a britek adták ki, az 1899-es változatot módosították annyiban az egyenes vonalat három helyen, hogy jobban tükrözze a törzsek valódi mozgását). A kettő között pedig három különbség is van, ezek közül kettő a Hala’ib és a Bi’r Tawīl nevű terület. A Hala’ib-háromszöget mindkét állam magáénak tartja, míg a Bi’r Tawīl-t érdekes módon egyik sem.

  hirdetés

 3. 3 A legvékonyabb (haragból épült) ház.


  1870 körül két fiú testvér egy földet örökölt elhunyt apjuktól Boston kertvárosában. Miután az egyik testvér elment harcolni a polgárháborúba, a másik testvér úgy döntött, hogy épít egy hatalmas házat az örökölt telekre, és csak egy szelet területet hagy testvérének, mondván, hogy úgysem tér majd haza a háborúból. Nos, a testvér mégis hazatért, bosszúból pedig amiért a fivére így kiszúrt vele, egy vékony házat épített a megmaradt területre, hogy ezzel blokkolja a testvére házára eső napfényt és kilátást.

 4. 4 Az Egyesült Királyság leghosszabb nevű települése.


  Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch városka Wales szívében található és a leghosszabb egy szóból álló településnév Európában, illetve a második leghosszabb az egész világon. Nevét még az 1860-as években kapta, tréfából.

 5. 5 Egy irodaház, amin autópálya halad át.


  A 16 emeletes Gate-toronyház Oszakában található és hatodik/hetedik emelete között konkrétan a város autópályája fut keresztül. Az út maga nem csatlakozik az épülethez, hanem saját lábakon áll. Ezáltal a vibráció minimális, a forgalom okozta zaj viszont elkerülhetetlen.

 6. 6 Rózsaszín tó Nyugat-Ausztráliában. (Hillier-tó)


  A Middle-szigeten található 600 méter hosszú tavat hófehér kikristályosodott só-perem övezi, partján pedig eukaliptusz fák sorakoznak. A szokatlan természeti jelenség Ausztrália egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága.

  hirdetés

 7. 7 A legszűkebb utca a világon.


  A németországi Spreuerhofstraße a világ legszűkebb utcája, szélessége 31 és 50 centiméter között mozog. Maga az utca még 1727-ben készült, klausztrofóbiásoknak pedig egyáltalán nem ajánlott.

hirdetés

Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal. 🥺 Köszönjük! 🙏

Share via
101 megosztás

Szólj hozzá!

Reagálj a bejegyzésre emojival!

Szomorú Szomorú
2
Szomorú
Cuki Cuki
7
Cuki
Ötletes Ötletes
42
Ötletes
Vicces Vicces
13
Vicces
Imádom Imádom
6
Imádom
Menő Menő
27
Menő
Érdekes Érdekes
80
Érdekes
WTF WTF
46
WTF
Mit szeretnél feltölteni?
Személyes Kvíz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia kvíz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Szavazás
Voting to make decisions or determine opinions
Történet
Formatted Text with Embeds and Visuals
Lista
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Nyitott lista
Submit your own item and vote up for the best submission
Rangsorolt lista
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Videó
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Kép
JPG, JPEG vagy PNG
Gif
GIF format