12 különleges kutyafajta, amiről nagy valószínűséggel még csak nem is hallottál korábban

Ahány ország, annyiféle kutyus – ezért számtalan olyan kutyafajta létezik, melyek noha egyes országokban például teljesen természetesnek számítanak, a világ más részén lehet, hogy még csak nem is hallottak róluk az emberek. Épp úgy, mint a most következő négylábúak, melyek között valószínűleg Te is találsz majd olyan kutyafajtákat, melyeknek még csak a létezéséről sem hallottál korábban.


 1. 1 Pungsan dog


  A Pungsan vagy Poongsan nevezetű észak-koreai kutyafajta rendkívül intelligens és harcias, ezért a népmesék úgy tartják, hogy még egy tigrist is képesek lennének legyőzni.

 2. 2 Fríz vizsla (Stabyhoun)


  A Stabyhoun vagy Stabij egy ritka kutyafajta. Származási helye a Hollandia északi részén található Frízföld. Nevének első része valószínűleg a holland “sta me bij” (Stand by Me). második része “Hoon” egyszerűen frízül kutyát jelent. Az 1800-as évekből találhatók róla leírások. Ma már csak körülbelül 3507 Stabyhouns létezik. 

  Vizslaszerű, eléggé erőteljes felépítésű kutya. Feje hosszúkás, füle lelóg, szeme sötétbarna. Háta egyenes, mellkasa széles és mély, ágyéka erős. Végtagjai izmosak, jó csontozatúak. Farka hosszú, vége kissé felfelé hajlik. Szőrzete hosszú, sima, a fején rövid. A legtöbb Stabyhouns fekete-fehér színű. Hollandiában található még barna és fehér, azonban narancs és fehér fajta a kihalás szélén áll. Foltos és/vagy márványozott fehér színben elfogadhatóak, de a tricolor kifogásolható

 3. 3 Catahoulai leopárdkutya


  Amerikai kutyafajta, amelynek szintén nem ismert pontos származása. Nevét az egyik amerikai állam, Louisiana Catahoula egyházkerületéről kapta, ahol különösen népszerű volt. Mintázata a leopárdéra emlékeztet. Akárcsak a már bemutatott kutyák java, a leopárdkutya is jó munkabírású, nagy hasznát lehet venni a jószág őrzésében a falvakban. Azonban igen agresszívvé is tud válni.

 4. 4 Arab agár


  Roppant szikár, csupa izom, csupa ín kutya. Feje hosszú, elkeskenyedő. Szeme nagy, barna. Füle lelóg, a fejéhez simul. Háta egyenes, feszes, ágyéka rövid, izmos, fara kissé lejtős, mellkasa mély, hasa felhúzott. Végtagjai hosszúak, vékonyak, párhuzamosak. Farka hosszú, lelóg, a vége kissé ívben hajlik. Szőrzete rövid, sűrű. Színe sárga, fekete maszkkal, ill. fehér vagy feketetarka.

  Eredete: Ősrégi fajta. Valószínűleg az ókori Egyiptomból került Észak-Afrikába. Az arabok rendkívül nagyra becsülik. Ma is rendszeresen vadásznak vele. Feltehetően valamennyi európai rövid szőrű agár egyenes ágú őse

 5. 5 Catalburun


  Más néven török vizsla. Ennek a kutyafajtának a jellegzetessége, hogy “dupla orrú”. Eredete ismeretlen, Törökország egyik hegyvidéki régiójában él. Vadászatra nem falkában viszik, hanem egyenként. Különleges orra rendkívül jó szaglással is megajándékozta. Nem minden esetben jön ki jól más kutyákkal, de gyerekekkel mindig barátságos.

 6. 6 Schipperke


  Kiváló és hűséges kis őrkutya, nem ismerkedik idegenekkel. Mozgékony, fürge, fáradhatatlan, folyamatosan a környezetével foglalkozik, a gazdi által rábízott tárgyakat elszántan őrzi, nagyon gyengéd a gyerekekkel, alkalmazkodik a ház körüli élethez, mindig tudni akarja, hogy mi zajlik egy ajtó vagy egy elmozdított tárgy mögött, elárulja érzelmeit csaholásával és sörényének felborzolásával. Keresi a lovak társaságát. Vadászik a vakondokra, és más rágcsálókra. Használható vadászatra, jelzi az üregi nyulak által lakott üregeket, üldözi őket, és felhajtja a mezei nyulakat a sűrűben. Hogy miért vannak mégis ilyen kevesen a világon, arra nem igazán van magyarázat.


Érdekes volt? Oszd meg a barátaiddal!

Mi a reakciód a tartalomra?

Szomorú Szomorú
0
Szomorú
Cuki Cuki
9
Cuki
Ötletes Ötletes
1
Ötletes
Vicces Vicces
3
Vicces
Imádom Imádom
9
Imádom
Menő Menő
5
Menő
Érdekes Érdekes
19
Érdekes
WTF WTF
0
WTF
Mit szeretnél feltölteni?
Személyes Kvíz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia kvíz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Szavazás
Voting to make decisions or determine opinions
Történet
Formatted Text with Embeds and Visuals
Lista
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Nyitott lista
Submit your own item and vote up for the best submission
Rangsorolt lista
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Videó
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Kép
JPG, JPEG vagy PNG
Gif
GIF format