12 hihetetlen véletlen a történelemből, ami rengeteg kérdést vet fel bennünk

Az emberiség történelmében rengeteg furcsa és megmagyarázhatatlan dolog történt. Az élet kiszámíthatatlan, és néha úgy tűnik, hogy a véletlenek igenis meg vannak tervezve a sors által. Valóban véletlenek lennének tehát, vagy természetfeletti magyarázat van ezekre a döbbenetes párhuzamokra? Akárhogy is, tényleg szédítőek ezek a történetek. Kapaszkodj meg, ezt imádni fogod. 🙂


Talán mindent egy felsőbb hatalom irányít, vagy a puszta véletlen műve lenne az egész? Döntsétek el Ti magatok! 🙂

 1. 1 A reinkarnáció tényleg létezik?!


  Az olasz származású Enzo Ferrari a Ferrari autógyár alapítója 1988-ban hunyt el. Egy hónappal később született Mesut Özil, a német labdarúgó válogatott világhírű játékosa. A fényképeiket elnézve a hasonlóság kísérteties, talán tényleg létezik a reinkarnáció, azaz más testben való újjászületés?!

 2. 2 A Titanic katasztrófájának ,,megjósolása”.


  14 évvel A Titanic elsüllyedése előtt 14 évvel Morgan Robertson megírta ,,A Titan végzete” című novellát, mely egy hatalmas – Titan névre keresztelt – óceánjáró hajó elsüllyedését dolgozza fel. A Titanic katasztrófája után sokan úgy gondolták, hogy az író megjósolta a Titanic elsüllyedését. Nem véletlenül: a novella több ponton is hasonlít a későbbi katasztrófára: a Titan szintén egy elsüllyeszthetetlennek vélt hajó volt, mely egy jéghegynek ütközött az Atlanti-óceánon. Az író még azt is megírta, hogy nem volt elegendő számú mentőcsónak és ez okozta a legnagyobb tragédiát. Pont, mint 14 évvel később a Titanic esetében.

 3. 3 Anthony Hopkins és az igazán ritka könyv.


  A színész egy szerepre készült, és úgy döntött, a film könyv-változatát is elolvassa, hogy minél jobban magáénak tudhassa a szerepet. A ,,Lány a Petrovka utcából” c. regényről van szó, amelyet George Feifer írt. Hopkins rengeteg könyvesboltot végigjárt, azonban nem járt sikerrel, a könyv sehol sem volt kapható. Amikor a sikertelen beszerzőkörút után hazafelé metrózott, az egyik ülésen meglátta a könyv egyik kikölcsönzött, gazdátlan példányát. Amikor Hopkins később találkozott a könyv írójával, Feifer elmondta neki, hogy nincs több példány a könyvből, az egyik utolsó darabot pedig pont ő kölcsönözte ki, viszont egyszer, amikor a metrón utazott, elhagyta azt.

 4. 4 Edgar Allan Poe időgépe?


  Edgar Allan Poe ,,The Narrative of Arthur Gordon Pym of Nantucket” c. könyvében négy matróz történetét követhetjük nyomon, akik úgy voltak képesek túlélni az őket ért hajótörést, hogy megették az egyik hajón dolgozó felszolgálót, Richard Parker-t. A legendás író szerint története egy valós és megtörtént eseményt dolgoz fel, ám ez nem volt igaz. Viszont 46 évvel később, tényleg történt egy hajószerencsétlenség, amely után a túlélés érdekében a legénységnek meg kellett ennie egy felszolgálót, akit Richard Parker-nek hívtak. A kísérteties hasonlóság miatt sokakban felmerült a kérdés: Edgar Allan Poe-nak esetleg volt egy időgépe?

 5. 5 Újabb bizonyíték az időutazásra?


  Zubaida Tharwat egyiptomi színésznő és Jennifer Lawrence annyira hasonlít egymásra, hogy akár létezhetne is. Minden vonásuk félelmetesen hasonlít!

 6. 6 A Hoover-gát furcsa tragédiái.


  Az első ember, aki életét vesztette a Hoover-gát építése közben, egy George Tierney nevű munkás volt, 1922. december 20-án. Az utolsó személy, aki meghalt a gát építésekor, Patrick Tierney volt – George fia. Ő szintén december 20-án vesztette életét, csak éppen 13 évvel később.


Érdekes volt? Oszd meg a barátaiddal!

Mi a reakciód a tartalomra?

Szomorú Szomorú
15
Szomorú
Cuki Cuki
13
Cuki
Ötletes Ötletes
43
Ötletes
Vicces Vicces
21
Vicces
Imádom Imádom
13
Imádom
Menő Menő
63
Menő
Érdekes Érdekes
511
Érdekes
WTF WTF
210
WTF
Mit szeretnél feltölteni?
Személyes Kvíz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia kvíz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Szavazás
Voting to make decisions or determine opinions
Történet
Formatted Text with Embeds and Visuals
Lista
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Nyitott lista
Submit your own item and vote up for the best submission
Rangsorolt lista
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Videó
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Kép
JPG, JPEG vagy PNG
Gif
GIF format