11 óriási tévhit az állatokkal kapcsolatban, amit jó lenne, ha végre elfelejtenénk 😏

A természet és az állatvilág minden napra tartogat számunkra érdekességeket, mellyel lenyűgöz minket. Azonban akadnak olyan érdekességek, melyekről Te is biztosan hallottál már, de el kell hogy keserítsünk: ezek nem igazak!


Share via
126 megosztás

Hogy mely tényekre gondolunk? Nos, most a legelterjedtebbeket vettük elő, melyeket megcáfolunk nektek, csak azért, hogy kicsit jobban megismerd az állatvilágot és talán azért is, hogy kicsit okosabb légy! 😉

 1. 1


  A kutyák látják a kék, sárga és szürke színeket, azonban a pirosat és a zöldet kevésbé érzékelik.

 2. 2


  A bikaviadalokon a matador egy vörös szövetet lengetve hergeli a bikát, szóval nem a szövet színe miatt, hanem a hirtelen mozdulatok dühítik fel az állatot.

 3. 3


  hirdetés

  Valójában soha senki nem látta, hogy veszélyhelyzetben így viselkednének ezek az óriás madarak.
  A struccok családalapításkor tojásaikat a földbe ássák, lefedik őket földdel, és így költik ki azokat. Néha ilyenkor a föld alá dugják a fejüket, hogy megigazítsák tojásaikat, talán innen jön a téves megállapítás.

 4. 4


  Hiába "szemölcsös" a varangyok bőre, ha hozzájuk érsz nem lesz tőle szemölcsöd. Nem véletlenül csókolgatják a hercegnők a békákat...😘

 5. 5


  Ha jártál valaha állatkertben, vagy néztél már dokumentum filmet elefántokról, ezt a mítoszt Te magad is megcáfolhattad!

 6. 6 Sőt, az aortájukon sem férne át egy ember – viszont a kék bálna szíve a legnagyobb a legnagyobb az állatvilágban akár másfél méteres szélességével.


  Hiába a világ legnagyobb állata, egy autót még ő sem bírna lenyelni: nincsenek fogai sem és torka is szűk, szóval csak kisebb állítok lenyelésére alkalmas.

 7. 7 Sokáig azt tartották a vakondról, hogy kárt tesz a növényekben, ezért irtották. Kiderült azonban, hogy kizárólag állati eredetű táplálékot fogyaszt: földigilisztákat eszik, ezen kívül, bogár és szúnyoglárvákkal, egyéb hernyókkal és százlábúakkal táplálkozik.


  A vakondok látása nem fejlődött ki úgy, mint más állatoké, hiszen a föld alatt nem túl sok hasznát vennék. Ellenben más érzékszerveik, mint például a szaglásuk igen érzékeny és kifinomult.

  hirdetés

 8. 8


  Ha eddig azt hitted, hogy a halak némák: tévedtél! Ugyanis a halak számos módon tudnak kommunikálni egymással: egyes halak hümmögéssel, mások pedig  egymás elektromos kisüléseit is tudják érzékelni.

 9. 9


  Sok állat alszik téli álmot, például egyes rovarok és hüllők is a medvéken kívül. Ilyenkor az állat, a téli időszakot megelőzve sokkal többet eszik, ezáltal megnő a zsírraktára is, így vészeli át a hideg, téli napokat.

 10. 10


  Egyes kutatások is alátámasztják, hogy az egerek nem igazán vannak oda a sajtért. leginkább a gyümölcsök és magvak a kedvenc eleségeik, azaz minden, aminek magasabb a cukortartalma.

 11. 11


  Szóval a kaméleonok nem a rejtőzködés miatt változtatják színüket, sokkal inkább a szaporodás és a párválasztásban játszik szerepet ez a különleges képességük.

  Sikerült tisztázni a dolgokat? Ha kíváncsi vagy pár történelmi mítoszra és azok megcáfolására, akkor feltétlenül nézd meg előző cikkünket is! 😊


Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal. 🥺 Köszönjük! 🙏

Share via
126 megosztás

Szólj hozzá!

Reagálj a bejegyzésre emojival!

Szomorú Szomorú
1
Szomorú
Cuki Cuki
2
Cuki
Ötletes Ötletes
12
Ötletes
Vicces Vicces
1
Vicces
Imádom Imádom
4
Imádom
Menő Menő
8
Menő
Érdekes Érdekes
44
Érdekes
WTF WTF
6
WTF
Mit szeretnél feltölteni?
Személyes Kvíz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia kvíz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Szavazás
Voting to make decisions or determine opinions
Történet
Formatted Text with Embeds and Visuals
Lista
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Nyitott lista
Submit your own item and vote up for the best submission
Rangsorolt lista
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Videó
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Kép
JPG, JPEG vagy PNG
Gif
GIF format