10 mindennapi dolog, ami szép lassan tönkreteszi az életedet

Emberek vagyunk, követünk el hibákat. Vannak rossz tulajdonságaink, amelyekkel valahogy nem tudunk mit kezdeni, pedig tudjuk, hogy nélkülük sokkal kiegyensúlyozottabb és boldogabb életet élnénk. Összegyűjtöttük a legrosszabb tulajdonságainkat, és próbáljuk megfejteni, hogy mi miatt lehetnek ezek valamint mi lehet a megoldás


 1. 1 Hazudozás


  Szeretnénk mindenkiben jó benyomást kelteni, de gyakran nem úgy sülnek el a dolgok, ahogy azt előre terveztük. Főleg, hogyha hazugságokkal szeretnénk ezt elérni. Előbb-utóbb minden kis apró hazugság kiderül, ekkor pedig teljesen elveszítjük a hitelességünket, és csak később jövünk rá, hogy mekkora hiba volt hazudni egyes dolgokról.

 2. 2 Mások hibáztatása


  Mindig sokkal egyszerűbb másra hárítani a felelősséget, akár munkáról akár magánéleti problémáról van szó, minthogy beismerjük a saját hibánkat. Ezzel azonban nem oldunk meg semmit, csak a homokba dugjuk a fejünket.

 3. 3 Az érzelmeink elrejtése


  Ha elrejtjük mások elől érzéseinket, az azt jelenti, hogy félünk megmutatni a saját valónkat. Ennek különböző okai lehetnek, ezért nem árt kielemezni, hogy mi akadályozza meg, hogy őszintén megnyíljunk mások előtt.

 4. 4 Amikor már túl késő


  Ha sokáig ragaszkodunk valami rossz dologhoz, könnyen felemészthet bennünket. Már csak akkor látjuk be, hogy ez így nem mehet tovább, amikor már annyira rosszul érezzük magunkat, hogy kihat az egészségünkre is. Cselekedj időben.

 5. 5 Panaszkodás


  Vannak olyan emberek, akiknek soha semmi nem jó. Senki nem szereti hosszabb távon az olyan emberek társaságát, akik állandóan csak panaszkodnak.

 6. 6 Felelőtlen költekezés


  Ha folyamatosan több pénzt költünk el, mint amennyit megengedhetnénk magunknak, előbb-utóbb egy adósságspirálba kerülünk. Próbálj meg gazdálkodni a jövedelmeddel, és mellőzni a felesleges pénzköltést.

 7. 7 Másnak is lehet igaza


  Ha sosem fogadod el mások véleményét, érveit, csak azt éred el, hogy előbb-utóbb mindenki eltávolodik tőled. El kell fogadnod, hogy vannak olyan dolgok, amiket a másik sokkal jobban lát nálad.

 8. 8 A tökéletesség túlzott hajszolása


  A tökéletességre való törekvés pozitív erény, de egyben fárasztó és stresszes dolog. Tisztában kell lennünk a saját határainkkal, hogy meddig mehetünk el. Még ha mi nem is látjuk, a hozzánk közel állók véleményére nyugodtan támaszkodhatunk.

 9. 9 Halogatás


  Szinte mindenkinek vannak olyan életszakaszai, amikor szereti halogatni a dolgokat, a kötelességeit. Azt mondogatjuk magunknak, hogy még ráér, most van fontosabb dolgom is. Viszont ezalatt elrohannak mellettünk az évek, és később rájövünk, mennyi időt pazaroltunk el felesleges dolgokra. De ilyenkor már gyakran túl késő a felismerés, és csak bánkódunk az elszalasztott lehetőségeken.

 10. 10 Mindig mi hozunk áldozatokat


  Jól fontold meg, mielőtt áldozatot hozol valakiért. Szép és nemes gesztus, de mások ezt könnyen kihasználhatják, és vannak, akik elvárják, hogy mindig te hozz áldozatokat. Ne ess át a ló túloldalára, és találd meg az arany középutat.

 11. 11 BÓNUSZ: BECSÜLJ MEG MINDENT, AMID VAN AZ ÉLETBEN


  Az emberek hajlamosak alábecsülni azokat a dolgokat, amelyek már az életük része, különösen, ha napi szinten történik. Miközben a többre törekszünk, gyakran elfelejtjük élvezni a körülöttünk lévő dolgokat és embereket. Légy hálás azért, amid van.


Kérjük, ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is. 😉

Mi a reakciód?

Szomorú Szomorú
25
Szomorú
Cuki Cuki
1
Cuki
Ötletes Ötletes
20
Ötletes
Vicces Vicces
9
Vicces
Imádom Imádom
6
Imádom
LOL LOL
5
LOL
Menő Menő
4
Menő
Érdekes Érdekes
39
Érdekes
WTF WTF
25
WTF

Szólj hozzá!

Mit szeretnél feltölteni?
Személyes Kvíz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia kvíz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Szavazás
Voting to make decisions or determine opinions
Történet
Formatted Text with Embeds and Visuals
Lista
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Nyitott lista
Submit your own item and vote up for the best submission
Rangsorolt lista
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Videó
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Kép
JPG, JPEG vagy PNG
Gif
GIF format