10 dolog, ami a magas intelligenciájú emberekre jellemző. Te közéjük tartozol?

Ahogy William Shakespeare mondta egyszer: “A bolond bölcsnek tartja magát; de a bölcs tudja magáról, hogy bolond.” Ez a mondás mindaddig igaz volt, míg az intelligens emberek úgy nem döntöttek, hogy inkább megbújnak az árnyékban. Sok magas IQ-val rendelkező embernek fogalma sincsen arról, hogy mennyire intelligens. Az ilyen típusú emberek, teljesen máshogy gondolkodnak mint a többiek, máshogy látják át a helyzeteket és gyakran feledékenyek is. A mai posztunkban bemutatjuk nektek azokat a dolgokat, amik a magas intelligenciájú emberekre jellemzők. Ha rád igazak a cikkben leírtak, akkor tudd, különleges vagy és itt az ideje, hogy kilépj a fényre.


Share via
77 megosztás
 1. 1 Jobban szereted a macskákat, mit a kutyákat


  Statisztikai adatok alapján jobb eredményeket produkáltak azok az emberek, a problémamegoldó helyzetekben, akik inkább a macskák szerelmesei. Tanulmányok kimutatták, hogy a macska tulajdonosok érzékenyebbek és zárkózottabbak, míg a kutyatulajdonosok energikusabbak és társaságkedvelőbbek. A zárkózottabbak jobban el tudnak gondolkodni a problémáikon, ami segít a megoldás megtalálásában.

 2. 2 Magas jövedelemmel rendelkezel

  Az alacsony jövedelemmel rendelkező emberek gyakorlatilag minden egyes percben a pénzügyi helyzetükkel vannak elfoglalva, aminek következtében 13 pontot vesztenek az IQ szintjükből. Ezen kívül a pénztelenség, vagy az alacsony jövedelem úgynevezett kumulatív hatást vált ki. Ez azt jelenti, ha hosszú ideig ugyanazon szűkölködő körülmények közt kell élned, az negatív hatással lesz a mentális képességeidre.

 3. 3 Feledékenység


  hirdetés

  Sokan problémának fogják fel, ha elfelejtenek bizonyos dolgokat, például dátumokat, telefonszámokat, jelszavakat…stb. Kutatások szerint az ilyen emberek szellemileg átlagon felül teljesítenek. A tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy egy olyan személy, aki képes nagy mennyiségű információt megjegyezni nem annyira sikeres, mert túl sok döntést kell meghoznia. Az intelligens emberek agya viszont a számára felesleges dolgokat elfelejti, így segítve a gondolkodást.

 4. 4 Erős kézfogás

  Kutatások azt bizonyították, hogy a magas intelligenciájú emberek sokkal erősebben ráznak kezet egy megbeszélésen, találkozón, mint azok, akiknek alacsonyabb az IQ szintje. Ezt az elméletet az is megerősíti, hogy az agyi aktivitás és az izomerősség szoros kapcsolatban van egymással.

 5. 5 Nem félsz segítséget kérni


  Az intelligens ember tökéletesen tisztában van vele, hogy nem mindenható és nem is tud mindent. Pontosan ebből kifolyólag nem érzi magát rosszul vagy kellemetlenül, ha segítséget kell kérnie valakitől. Az intelligens személyek a saját hasznukra tudják fordítani más emberek segítségét és tudását, sőt ők lehetőséget is biztosítanak a fejlődésre. Az ilyen típusú emberek tudják, ha nem kérnek segítséget és tanácsot más nem fog hozzájuk odamenni ezzel a céllal, így nekik kell kezükbe venni a dolgokat.

 6. 6 Szereted a bugyuta filmeket


  A magas IQ-val rendelkező emberek számára a bugyuta témájú filmek nézése megkönnyebbülést jelent. Az okos embereket többnyire az irónia jellemzi, ami segít nekik elemezni a középkategóriás filmek tartalmának minden egyes szempontját. Magas IQ-val rendelkező emberek például a kritikusok, hisz ők teljesen máshogy látják a dolgokat.

 7. 7 Szarkasztikus vagy


  A szarkazmust, iróniát kedvelő emberek szeretnek a rokonaikkal és barátaikkal csipkelődni. Ez a tevékenység pedig arra enged következtetni, hogy ritka mentális képességeid vannak. Azok az emberek, akik ismerik a szarkazmus művészetét nagyon jól improvizálnak, sőt tökéletesen átlátják más emberek hangulatait és érzéseit.

  hirdetés

 8. 8 Szabadidődben szeretsz pihenni


  Ha a szabadidődben szeretsz pihenni, szunyókálni, lazítani akkor valószínűleg okosabb vagy, mint a legtöbb ember. Tanulmányok szerint a rövidebb ideig tartó nappali szunyókálások pozitív hatással vannak az agyra. Ezzel az elmélettel a keleti országok lakói is tökéletesen egyetértenek. Ők ugyanis úgy vélik, hogy a szundikálás hozzásegíti őket a bölcsebb gondolkodáshoz, valamint a helyes döntések meghozatalához.

 9. 9 Későn létesítettél párkapcsolatot


  Az észak-karolinai egyetemen dolgozó kutatók tizenéves középiskolásokkal készítettek tanulmány. A vizsgálatok során kiderült, hogy a magas intelligenciájú diákok nem szeretnének intim viszonyba kerülni senkivel az egyetem, főiskola előtt. Sőt többen is azt a választ adták, hogy addig a pillanatig a csókolózástól és randiktól is távol tartják magukat.

 10. 10 Boldognak érzed magad


  Tudjuk, elég paradoxonnak hangzik, de minél okosabb egy ember, annál boldogabban érzi magát. Erre a következtetésre Londonban élő egyetemi kutatók jöttek rá. Azzal magyarázták elméletüket, hogy az alacsony IQ-val rendelkező emberek gyakran elégedetlenek az életükkel, munkájukkal, párkapcsolatukkal.


  Rád illettek a fent leírtak?


Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal. 🥺 Köszönjük! 🙏

Share via
77 megosztás

Szólj hozzá!

Reagálj a bejegyzésre emojival!

Szomorú Szomorú
16
Szomorú
Cuki Cuki
2
Cuki
Ötletes Ötletes
2
Ötletes
Vicces Vicces
3
Vicces
Imádom Imádom
4
Imádom
Menő Menő
4
Menő
Érdekes Érdekes
12
Érdekes
WTF WTF
18
WTF
Mit szeretnél feltölteni?
Személyes Kvíz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia kvíz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Szavazás
Voting to make decisions or determine opinions
Történet
Formatted Text with Embeds and Visuals
Lista
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Nyitott lista
Submit your own item and vote up for the best submission
Rangsorolt lista
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Videó
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Kép
JPG, JPEG vagy PNG
Gif
GIF format